diumenge, 8 de novembre del 2009

conexión moodle - ldap

Donat que ja hem montat un servidor de ldap, per tal de centralitzar accesos de diferents sistemes operatius que tenim al centre, linux, windows i finalment les diferents aplicacions web i proxy que es podran validar dintre d'aquesta base de dades de ldap per tal de tenir una gestió centralitzada de tota la llista d'usuaris.

Partim que ja tenim un servidor de ldap, una instal·lació de moodle realitzada i anem fent els passos necessaris per determinar que l'acces només vindrà donat via base de dades de ldap.

Anem a moodle i a la part d'usuaris i autenticació revisem les opcions:




En el meu cas es suficient realitzar la següent configuració de paràmetres, el servidor de ldap com ldap://servidor.intracentre o la seva ip i la resta de paràmetres. El password serà el corresponent a la base de dades de ldap.



Ja només queda guardar

Obrir una nova sessió, en el meu cas en un altre navegador, per mantenir la sessió d'administrador amb Firefox i amb Google Chrome la del client, alumne de moodle



L'usuari tecno6 és un alumne que correspon a la base de ldap, és valida a ldap i donat que coincideix contrasenya i usuari passa a la pantalla següent:



Aquestes són les dades que s'han d'omplir ara de l'alumne, nom , cognom, direcció correu electrònic, població i pais.

Quan l'alumne posa aquestes dades, ja només queda que realitzi la confirmació al mail que s'ha posat i ja es usuari de moodle validat a la base de ldap. ç

Atenció, si cau el servidor de ldap, l'alumne no es podrà validar.

Quedaria afinar i que moodle agafes totes les dades de ldap pero, fins ara aquesta solució ja em va bé per deixar-me centralitzada totes les dades d'alumnes.